Sandlander Hungary | 2376 Hernád, Köztársaság út 98. | +36 29 574 760 | info@sandlander.com | sandlander.com
Perfection is our passion

Volkswagen Amarok Hunter

Category: Sandtech
 

Type Story

Több hónapos tervezői és fejlesztési munka után a Sandlander műhelyében elkészült Magyarország első és egyetlen kifejezetten vadászatokra épített Volkswagen Amarokja.
A Volkswagen Amarok piacra kerülése óta számos arcát mutatta már meg, de ez a repertoár immáron egy új fizimiskával, vadászautó változattal bővült.
Nem véletlenül az Amarok lett az alapautó, ugyanis adottságainál fogva tágas utastérrel rendelkezik, ami egy nagyon lényeges szempont. Ez főként a hűvösebb időszakban jelent előnyt, mivel kényelmes utazást biztosít még nagykabátban is. Továbbá nagyméretű és nagy teherbírású a raktere, és nem utolsósorban gazdaságos az üzemeltetése is.
A vadász Amarokot használatából fakadóan javarészt nehéz terepviszonyok között használják majd, ezért a védelemre különös hangsúlyt fektettek. Az autó aljára teljes haspáncél rendszert szereltek. A négy szekcióból álló, 8 mm vastag dúralumínium páncélzat a frontrészt, az osztóművet, a víz- és üzemanyagtartályokat védi, míg a hátsó differenciálművet egy 5 mm vastag húzott acéllemez. Az autó körkörös karosszériavédelmét króm-molibdén ötvözetű csőből készítették. Ebből a könnyű és nagyszilárdságú anyagból készült elöl a felfutás-, hátul az aláfutásgátló, oldalt a felütésvédő küszöbök, mely utóbbiakon emelési pontokat is kialakítottak.
A terepjáró képesség további javítása érdekében az Amarok Old Man Emu futómű szetteket kapott, melynek nyomán a gyárihoz képest az autó 30 mm-rel magasabb lett és a rugó útjai is 45 mm-rel megnőttek. Az eredeti Volkswagen acél keréktárcsára pedig Yokohama Geolander G01 MT mintás abroncsok kerültek.
A leglátványosabb átalakuláson a raktér esett át, melynek első lépéseként a platót egy műanyag ARB burkolattal bélelték ki, majd ezek után került sor a kiegészítő tartozékok felszerelésére, melynek legfontosabb egysége a bukókeret, amit szintén króm-molibdén csőből készítettek. A többfunkciós egységre számos tartókonzol került. Itt találhatók a három magassági fokozatban állítható ikerülés rögzítési pontjai is. A kétüléses kialakítás három magassági fokozatban állítható, és rugós rögzítési megoldásának köszönhetően pillanatok alatt kiemelhető.
A bukókereten kapott helyet a Hi-Jack emelő, a vadfelhúzó csörlő és munkalámpák is, de helyezettől és funkciótól függően ide lehet rögzíteni a dúralumíniumból készült vadfelhúzó rámpát is, mely alaphelyzetben lábtámaszként szolgál a dupla lesállásban ülőknek.
Komfortnövelő a raktérajtóra kifejlesztett és szerelt kétfokú lehajtható létra, mely a raktérre történő fellépést teszi kényelmessé. A csúszásgátló felülettel ellátott fellépő egység mellé, a biztonságot erősítvén, egy kihajtható kapaszkodót is szereltek. A platóajtó peremén végigfutó csőkonzolba pedig a vadfelhúzó rámpát lehet könnyedén ráakasztani.
A raktér végére két darab fix rögzítésű vízhatlan és zárható tároló doboz került. Ezen a rekeszen található a csörlő és vízszivattyú kapcsolója. A 60 literes víztartályt a kocsi aljára szerelték, és dupla kivezetése és bajonettzáras csatlakozási pontjainak köszönhetően, a kézmosás mellett igény szerint zuhanyegység is csatlakoztatható hozzá. Ez a komfortnövelő berendezés például nagyban megkönnyíti az elejtett állat zsigerelése utáni kulturált tisztálkodást.
Az autó teljes funkcionális átépítése ellenére külön megrendelői kérés volt az első csörlő diszkrét elhelyezése. Erre egy rendkívül szellemes megoldás született. Az ön és más mentésére szolgáló WARN ?Tabor 9K csörlőt az első lökhárító alá integrálták, így a kevésbé avatott szem szinte észre sem veszi, hogy a VW embléma alatt egy erőgép van elrejtve. A rádió távirányítással működő egység, a hagyományos drót helyett kevlár kötélzetet kapott.
Az utasfülke tetején mobil és állítható magasságú puskatámaszték helyét alakították ki. A könnyű ?keménypárnás? megoldás biztosítja a pontos célra tartást. A kényelmi berendezések sorát a LED technológiás fényforrások teszik teljessé, hátul egy, oldalt a körlátást két világítóeszköz biztosítja, míg elöl szintén két kiegészítő távolsági fényszóró kapott helyet.
A vadász Amarok több szempontból is úttörő és talán kategóriateremtő autóvá is válhat a szegmensen belül. Ugyanis az első olyan jármű, ami célirányos kialakítása, felszereltsége révén valóban mobilizálhatja a vadászatot, nagyobb távolságok járhatók be ezáltal.
Az opcionális kiegészítők ?gyorsrögzítéses? megoldásainak köszönhetően pedig pár pillanat alatt visszaalakíthatók hagyományos kisteherautóvá, ezáltal továbbra is részese lehet a közúti közlekedésnek és a hétköznapi használatnak.

Volkswagen Amarok Hunter

...

contact me/call me back