Sandlander Hungary | 2376 Hernád, Köztársaság út 98. | +36 29 574 760 | info@sandlander.com | sandlander.com
Perfection is our passion

Toyota Hilux "Jakuza"

Category: Sandtech
 

Toyota Hilux "Jakuza"

 

Talán voltak, akik szkeptikusan olvasták az Amarok Hunter bemutatóját, de ma már egészen biztosan tudjuk, hogy az akkor átalakításra kerülő pickup megvalósult egyedi igényei mégsem olyan egyediek. Az idei FeHoVa kiállításon pedig már egyértelműen beigazolódott, hogy a többcélú felhasználás és a magas minőség egy valós elvárás.

 

Olyan autó megépítésére volt itt is szükség, ami tökéletesen kiszolgálja a hétköznapi és a vadászat során felmerülő igényeket. A nemrégiben megújult Toyota Hilux a pickup-piac ikonikus modellje, az eladási listák éllovasa.

Képességeinek és megbízhatóságának köszönhetően nagyon komoly vásárlói tábort tudhat maga mögött. Megújulásával pedig divatos külsőt is adtak rá a japánok. E rövid tények felsorolása már önmagában is elég ahhoz, hogy alapautó legyen.

 

A kategória sajátossága, hogy csak minimális védelemmel látják el ezeket az autókat, ezért, illetve a meg jobb terepjáró képesség elérésének érdekében változtatásokra van szükség.

 

A módosítások első etapjaként több részből álló haspáncél rendszert építettek az autó alá, ami a frontrészt, az osztóművet, az üzemanyagtankot és az utólagosan beépített víztartályt védi. Ezek 8 mm-es dúralumíniumból készültek, míg a védelem utolsó tagja, a hátsó differenciálmű páncélhúzott acéllemezből.

A kasztni külső megóvását a küszöböknél duplacsöves rendszer védi, ezek egyben emelési ponttokként szolgálnak, felütés ellen pedig az első lökhárító alatt szintén csővédelmet alkalmaztak. A terepes képességek javítása rendhagyó módon a kerekek cseréjével kezdődött, ami ezúttal nem csak erősebb, de nagyobb is lett, ugyanis jelenlegi alanyunk 15 colos keréktárcsákkal érkezett. Ezek helyett kapott szintén gyári, de már nagyobb ? 17 colos ? felniket, melyekre 265/70 R17 A/T mintás BF Goodrich abroncsok kerültek. Cseréjük után a futómű tuningja következett.

 

Az eredeti első es hátsó rugókat, valamint a lengéscsillapítókat Sandlander Outback futómű szett váltotta. Ezáltal további kb. 3 centiméterrel nőtt a hasmagasság, illetve nagyobbak lettek a rugóutak is.

 

Előre Sandlander Outback vízálló csörlő került kevlár kötélzettel, amit az Amarokhoz hasonlóan diszkréten a lökhárító alá rejtettek. A platórész vadászati átalakítása az Amarokéhoz hasonló metodika mentén haladt. Fő pillére a krómmolibdén csővázból készült bukókeret volt. Erre szerelték a munkacsörlőt,

itt kapott helyet két nagyteljesítményű LED raktérlámpa, és ez a konzolja a vadfelhúzó rámpáknak is. Ez utóbbi nemcsak az elejtett állat felhúzását szolgálja, hanem adott esetben ülőrészként is funkcionál a platófalon kialakított

konzolba akasztva (erre egyébként külön vízálló huzattal ellátott szivacsbetét is készült).

 

A plató utasfülke felőli részére egy duplabiztonsági záras fegyvertartó kazetta került. Kisebb tárgyak számára pedig a két vízhatlan és szintén zárható tároló rekesz.

 

A raktérre való fellépést a kapaszkodóval is ellátott kétfokú létra teszi praktikussá és biztonságossá. A vadászati komfort növelését a Hiluxnál is a 60 literes szivattyúval ellátott víztartály emeli, amire a bajonettzáras csatlakozó segítségével akár gégecsöves zuhanyfej is csatlakoztatható. Szintén a kényelmet szolgálja a Webasto állófűtés. További kiegészítésként az autó elejére szúró, a bukókeret oldalára pedig LED technológiás kiegészítő fényszórók kerültek. A Toyota Hilux átépítése ismét jó példa a speciális igények magas színvonalú kivitelezésének. Ráadásul a modell alaphelyzetben is egy kiváló alapautónak számít. Célirányos átalakításával tökéletesen képviseli azt az újfajta szemléletet, ami az Amarok Hunterrel elkezdődött.

 

contact me/call me back